Gjerningsmannen ble like etterpå skutt og drept av politiet, melder sikkerhetskilder.

Ifølge den israelske avisen Haaretz åpnet den palestinske mannen ild med et M-16 gevær mot en biffrestaurant og flere fiskerestauranter rundt 0215 natt til tirsdag.

Al-Aqsa-brigaden, som er en utbrytergruppe av Yasser Arafats Fatah-organisasjon, ringte til nyhetsbyrået Reuters og påtok seg ansvaret for aksjonen.

— Angrepet er et svar på de israelske massakrene av palestinske kvinner og barn i Ramallah og Jenin de siste dagene, sa en talsmann for gruppen.

Den palestinske aksjonisten skal også ha forsøkt å kaste en granat, men den eksploderte ikke.

Ifølge politikilder skal mannen også ha mislyktes i å detonere et belte med sprengstoff han hadde rundt livet. Etter at mannen ikke hadde flere kuler i igjen i geværet skal han ha begynt å stikke folk med kniv.

Den israelsk skoselgeren William Hazan spiste i en av restaurantene som ble rammet av skuddsalvene.

— Da vinduene knuste grep jeg etter pistolen min. Jeg krabbet under bordene og så en høy mann ved utgangen slå til en annen. Jeg var sikker på at han var terroristen, og løp bort og slo han i hodet, forteller Hazan til israelsk radio.

— Da han stakk meg i ryggen med en kniv, begynte jeg å skyte han. Jeg har forberedt meg på å komme opp i en slik situasjon, la han til. (NTB)