Etter en natt med resultatløse forhandlinger med kaprerne, tok bevæpnede saudiarabiske kommandosoldater seg opp i flyet via stiger i løpet av morgentimene fredag. Da sto flyet parkert på rullebanen på flyplassen i den hellige muslimske byen Medina.

Spill En tjenestemann på flyplassen forteller at noen av soldatene også klarte å komme seg inn i flyet ved å kle seg ut som rengjøringspersonale.

En russisk diplomat avslører at myndighetene i Moskva sendte et Tupolev-156 fly til Medina over natten, etter ønske fra kaprerne som ville bruke dette til å ta seg videre med. Ordren om angrepet kom kort tid etter at de saudiske myndighetene tillot påfyll av brennstoff.

— Kaprerne har bedt om at flyet fylles opp med drivstoff nok til å fly 5.000 kilometer, sa en politimann.

Kravet ble fremstilt like etter at forhandlingene mellom saudiarabiske myndigheter og de tre tsjetsjenske kaprerne ble gjenopptatt fredag morgen.

De drepte Det saudiske innenriksdepartementet melder at raidet endte med at en av kaprerne samt en passasjer ble drept, i tillegg til at en kvinne skal ha blitt drept av kaprerne.

— En av kaprerne drepte en flyvertinne da spesialstyrkene stormet flyet. Han ble selv drept da styrkene svarte tilbake på angrepet, sier en anonym saudiarabisk tjenestemann.

En russisk tjenestemann bekrefter at tre personer døde da soldatene stormet flyet, «den yngste terroristen, en flyvertinne og en tyrkisk passasjer». Russiske myndigheter har allerede bedt om at de gjenlevende kaprerne blir utlevert.

Tsjetsjenia — Jeg så tre kaprere. De behandlet oss bra, men noen ganger truet de med å bombe flyet, sier en russisk kvinne som var passasjer under begivenhetene. Hun legger til at hun var redd.

Russiske myndigheter mener at den tsjetsjenske opprørsbevegelsen sto bak flykapringen.

— Tsjetsjenske opprørere utførte kapringen av det russiske flyet, uttalte Russlands viseutenriksminister Alexandr Avdejev til nyhetsbyrået Itar-Tass fredag. Han sa også at geriljaen, som kjemper for uavhengighet i Tsjestjenia, ble drevet til flykapringen fordi de ikke har oppnådd noe med internasjonal terrorisme.

En talsmann for tsjetsjenske opprørere benektet imidlertid samtidig at tsjetsjensk gerilja står bak flykapringen.

— For oss var denne handlingen helt uakseptabel siden vår holdning er at sivile ikke skal lide, uttalte talsmannen til Moskvas Echo radio. Han tilføyde at de ikke kunne ta på seg ansvaret for en individuell handling.

Minister En russisk diplomat i Saudi-Arabia opplyste natt til fredag at det befant seg tre kaprere om bord i flyet, og at alle var tsjetsjenere. Ifølge flyets annenflyger Nikolaj Dimentrov, var kaprernes leder i 50-årene, mens de to andre var i 18-20 årsalderen. Ifølge en tsjetsjensk representant i Jordan er det Tsjetsjenias tidligere innenriksminister som står i spissen for kaprerne.

— Arsaf Aslambik er tidligere general og tsjetsjensk innenriksminister. Han leder kaprerne, sa Atfayva Fariza i Amman.

— Målet med aksjonen er å rette verdens oppmerksomhet mot det som skjer i Tsjetsjenia, og kreve at det internasjonale samfunnet griper inn. Kapringen er ingen terrorhandling, sa Fariza.