Fire personer ble drept og en 17 år gammel gutt ble alvorlig skadet, da en mann skjøt mot dem fra en scooter, like etter klokken 08.00 i dag morges, skriver BBC.

Tre av de drepte er barn, i tillegg til en lærer ved skolen. Barna var tre, seks og åtte år gamle. Læreren som ble drept var faren til to av barna, skriver nyhetsbyrået AP.

Angrepet skjedde utenfor en jødisk skole i Toulouse, sør-vest i Frankrike. Ifølge BBC skjøt mannen barna på kloss hold. Politiet sier angrepet har flere likhetstrekk med lignende episoder den siste tiden, der en person på scooter har skutt franske soldater.

En mann skjøt mot en jødisk skole i den franske byen Toulouse og drepte en 30 år gammel rabbiner, hans fem år gamle sønn, samt to åtte år gamle barn.I forrige uke ble to franske soldater skutt og drept i byen Montauban, nord for Toulouse. En annen fransk soldat, som ikke var i tjeneste, ble skutt under lignende omstendigheter for litt over en uke siden. Ifølge BBC hadde alle tre minoritetsbakgrunn.

— Han skjøt på alt han kunne se

— Han skjøt på alt han kunne se, voksne og barn. Noen barn ble jaget inn på skolen, sier Michel Valet i den lokale påtalemyndigheten ifølge BBC.

Øyenvitner forteller at gjerningsmannen hadde to våpen. Da det ene sluttet å virke, byttet han våpen og fortsatte skytingen. Politiet har sperret av flere gater i Toulouse, og store politistyrker deltar i jakten på gjerningsmannen.

Skjerper vakthold

Frankrike har Europas største, og verdens tredje største jødiske befolkning. En talsmann for det israelske utenriksdepartementet er forferdet over angrepene.

– Vi er forferdet over dette angrepet. Vi stoler på at franske myndigheter vil sette fullt søkelys på denne tragedien og bringe de ansvarlige for disse drapene for retten, sier talsmann for det israelske utenriksdepartementet Yigal Palmor, skriver NTB.

Avraham Weill, Toulouses sjefs-rabbi, kjente flere av ofrene.

— Det er vanskelig å forklare hva vi går gjennom nå. Jeg kjente de drepte og sårede personlig, sier Weill til Jerusalem Post.

Europakommisjonens president, Jose Manuel Barroso, er også blant de som fordømmer skytingen.

— På vegne av Europakommisjonen fordømmer jeg på det sterkeste denne motbydelige handlingen. Ingenting er mer uakseptabelt enn drap på uskyldige barn, sier Barroso i en uttalelse, ifølge NTB.

Frankrikes innenriksminister har nå bedt lokale myndigheter om å skjerpe vaktholdet ved alle jødiske skoler i landet.

Flere likhetstrekk

Politiet melder at et av våpnene som ble brukt er av samme kaliber som skyteepisoden i forrige uke, der flere franske soldater ble drept.

Den franske presidenten, Nicolas Sarkozy, mener det er for tidlig å trekke konklusjoner.

— Uansett hva som skjer, kan vi si at den franske republikken er rammet av denne forferdelige trageiden, sier han ifølge BBC. Tirsdag vil det holdes ett minutt stillhet på alle skoler i landet.

Presidenten er nå i Toulouse, og har besøkt skolen som ble rammet.