Ti år gamle Mahmoud Ghazal og hans tolv år gamle fetter Yehiya Ghazal ble drept, sier doktor Moaiya Hassanain fra det palestinske helsedepartementet.

Guttenes ti år gamle kusine Sara Ghazal ble alvorlig såret og døde på sykehus senere onsdag, ifølge helsepersonell.

Et fjerde barn ble såret i angrepet, skriver AFP.

Det israelske forsvaret bekrefter at det utførte et angrep i området.

– Det israelske forsvaret angrep en rekke utskytningsramper rettet mot Israel i Beit Hanouns industriområde. Flere palestinere ble observert mens de håndterte utskytningsrampene, heter det i en uttalelse.

Tilfeldige ofre

Det var ingen øyenvitner til eksplosjonen som drepte guttene.

– Vi hørte en eksplosjon som ble etterfulgt av barn som skrek, sier Wasfi Ghazal, en slektning av guttene.

– Vi er ofre for (den israelske) okkupasjonen og ofre for ugjerningene til krigere som tilfeldigvis har valgt å bruke vårt område til å angripe Israel fra, sier Ghazal.

Området, hvor det også bor sivile, brukes ofte av militante palestinere til å skyte raketter mot sørlige deler av Israel, skriver AP. Også øyenvitner sier det var utskytningsramper i området hvor guttene ble drept.

– Det israelske forsvaret ønsker å uttrykke sorg over at terrororganisasjoner bruker tenåringer aktivt i terrorangrep, heter det videre i den israelske uttalelsen.

– Vold avler vold

Palestinernes sjefforhandler Saeb Erekat fordømmer drapet på barna på det sterkeste.

– Jeg mener vold avler vold og hat. Dette kommer til å gjøre ting enda vanskeligere og fungere som bensin på bålet, sier han.

Hamas-talsmann Taher Nunu omtaler det israelske angrepet som en krigsforbrytelse og har bedt palestinernes president Mahmoud Abbas stanse møtevirksomheten med Israels president Ehud Olmert.