Bombene på undergrunnen gikk av klokken 08.50 torsdag morgen, lokal tid (klokken 09.50 norsk tid). Det opplyste politiet på en pressekonferanse i ettermiddag.

At bombene gikk av så godt som samtidig, tyder på at de var tidsinnstilte.

Bussen eksploderte nesten en hel time etter T-banevognene, klokken 09.47.

Utelukker ikke mer terror

Andy Trotter ved British Tranport Police sier at politiet ikke kan utelukke flere terroraksjoner i fremtiden.

På spørsmål fra bt.no om etterretningsvirksomheten har plukket opp advarsler om fremtidige angrep, svarer assisterende visepolitimester Brian Paddick ved Scotland Yard følgende.

— Vi har ikke fått konkrete opplysninger om aksjoner som skal være planlagt.

Bussbomben i en bag

Etterforskningen tyder på at eksplosivene i bussen var plassert i en bag, og ikke festet til kroppen til en eventuell selvmordsbomber. Politiet vil likevel ikke utelukke at personen som detonerte bomben, døde om bord i bussen.

Politiet konkluderer også med at det bombene var av en høyeksplosiv type, og utelukker at de kan ha vært hjemmelaget. Politiet ønsker imidlertid ikke å gå nærmere inn på hva slags sprengstoff som ble brukt, om det var av militær type, plastisk eller liknende.

— Det er åpenbart ikke all informasjon vi kan gi dere, sier Paddick.

Politiet opplyser videre at de ikke leter etter noen navngitte personer foreløpig.

Mange omkomne ikke funnet

Politiet sier også at det vil bli svært krevende å få ut likene som fortsatt ligger under bakken i et T-banetog ved Russell Square stasjon.

— Forholdene er svært vanskelige. Vi vet ikke hvor mange mennesker som er der nede. Det er varmt, støvete og ganske farlig, sier Paddick.

Minst 50 mennesker ble drept og omkring 700 såret i terrorangrepet sist torsdag. Britiske medier melder lørdag at så mange som 70 personer kan ha mistet livet i terroraksjonen.