Toryene ligger håpløst etter på meningsmålingene og er desperate etter en sak som kan mobilisere velgerne. De har bare 11 dager å gjøre det på. De har blinket seg ut euroen og håper å gjøre parlamentsvalget til en folkeavstemning over den felleseuropeiske valutaen.

Dyrt De konservative gjør et nummer av at det vil koste britiske skattebetalere 470 milliarder kroner i overgangskostnader å bli med i eurounionen.

De anklager arbeiderpartiet for å ville lure britene inn i eurosonen hvis de får fornyet mandat. Meningsmålinger viser at et flertall av britene er mot euroen. Toryene lover velgerne at de vil holde Storbritannia utenfor eurosonen i hele neste parlamentsperiode.

Selv om toryene ligger nærmere flertallet i dette spørsmålet, forhindrer det ikke at arbeiderpartiet leder med 15-20 prosent på meningsmålingene.

Pinlig Ikke før hadde de konservative rullet ut skytset mot valutaunionen, før flere av Storbritannias mest kjente næringslivsledere offentliggjorde brev der de ramset opp fordelene ved å innføre euroen.

Brevet ble offentliggjort i The Times. Flere av underskriverne er tidligere støttespillere for det konservative partiet, blant dem Chris Gent, leder for mobilgiganten Vodafone, leder av flyselskapet British Midland, Sir Michael Bishop, og tidligere statssekretær Anthony Nelson, nå hos Citigroup Bank.

Leder for Ford i Europa, Nick Scheele, var også blant underskriverne.

Innflytelse Euromedlemskap vil styrke snarere enn undergrave vår suverenitet, fordi økt velstand øker den diplomatiske innflytelsen, heter det.

— Uansett hvilket parti som vinner valget, håper vi at en ny regjering vil innta en mer positiv holdning til euroen enn det som hittil har vært tilfelle, skriver forretningsfolkene.

Labour går inn for euromedlemskap på lang sikt og har stilt opp fem betingelser som må oppfylles, før saken skal legges fram for folket i en folkeavstemning.NTB