London: Partiet ligger ikke lenger an til å få flertall i Underhuset etter valget senere i år, viser en ny meningsmåling.

Målingen fra det anerkjente ICM-instituttet som London-avisen The Guardian offentliggjorde tirsdag, gir opposisjonsleder David Camerons parti en oppslutning på 37 prosent. Det er bare 7 prosentpoeng mer enn regjeringspartiet Labour.

De konservative har ikke ligget så lavt på en ICM-måling siden februar 2008

The Guardian

Samtidig får sentrumspartiet liberaldemokratene støtte fra 20 prosent av de spurte, mens andre partier ligger på 13 prosent. En mandatberegning på grunnlag av disse tallene viser at ikke noe parti får parlamentarisk flertall alene.

— De konservative har ikke ligget så lavt på en ICM-måling siden februar 2008, skriver The Guardian. Statsminister Gordon Brown og hans regjering fikk ros fra mange hold for sin håndtering av denne krisen.

Den nye meningsmålingen er trolig til trøst for Brown, som de siste dagene har slitt tungt med å forsvare seg mot anklager om at han oppfører seg som en bølle mot sine underordnede. Storbritannia må holde nyvalg senest 3. juni i år.