Men Klebanov sier det fortsatt er uklart hva som fikk torpedoen til å detonere og at spørsmålet om hvorvidt ubåten støtte sammen med et annet objekt fortsatt står åpent.

— Vi kan ikke si i dag hva som forårsaket eksplosjonen fordi det kan ha vært en kollisjon, sa Klebanov i et intervju med TV-stasjonen NTV. Han kommer med en rekke forslag til hva som kan ha medvirket til ulykken.

— Kollisjonen kan ha forårsaket uvanlige forhold for torpedoen. Kanskje var det noe unormalt med selve torpedoen. Det kan ha vært en kollisjon med en mine der torpedoen var lokalisert, sa han.

Redningsarbeidere har så langt tatt ut i alt 57 av de 118 som var om bord da "Kursk" sank. 45 er tatt ut etter at ubåten ble hevet, mens 12 ble hentet opp mens den fortsatt lå på havbunnen.

Den russiske Nordflåten opplyste mandag at de har begynt arbeidet med å fjerne de 22 krysserrakettene som er om bord i ubåten. De har også funnet to registreringsapparat som kan gi informasjon om ubåtens bevegelser og instrumentavlesninger. Disse kan bidra til å løse mysteriet med hvorfor "Kursk" sank.

NTB