Redningsmannskaper leter fortsatt etter overlevende i ruinene av byen Joplin i nabodelstaten Missouri, som søndag ble rammet av en av de kraftigste tornadoene som noensinne har vært målt i USA.

Minst 122 mennesker er bekreftet omkommet i Joplin, men hundrevis er fortsatt savnet og tallet på omkomne kan derfor komme til å stige.

Mange skadde

Tirsdagens tornadoer i Oklahoma var noe svakere, men forårsaket likevel store skader utenfor Oklahoma City.

Minst fire mennesker er bekreftet omkommet, opplyser en talsmann for myndighetene til CNN.— Vi har mange gasslekkasjer og dusinvis av skadde. Folk ble blåst av motorveien, forteller sheriff Randall Edwards.

— Hittil er Oklahoma City spart, men natten er fortsatt ung. Områdene rundt oss er hardt rammet, og alle vårer ressurser settes nå på prøve, sier byens borgermester Mick Cornet.

Lover hjelp

Joplin frykter også nye tornadoer. 2.000 hus ble fullstendig rasert sist helg, mens opptil 10.000 andre hus fikk skader. Prislappen etter søndagens uvær er anslått til mellom 1 og 3 milliarder kroner.

President Barack Obama vil besøke katastrofeområdet kommende helg og har lovet all mulig bistand i arbeidet med å gjenoppbygge området.— Alt vi kan gjøre, er å la dem få vite at alle i USA har dyp medfølelse, og at vi kommer til å gjøre absolutt alt for at de skal komme på fote igjen, sa Obama tirsdag.