kommentar

ASTRID KOLBJØRNSEN

Det er vel like før det finnes en topp utstyrt hule til leie inne i den afghanske fjellheimen et sted nå som Blair & Bush har sendt ut elitetroppene sine for å røyke ut styggen sjøl.

For en som har måttet se en masse av både b— og c-film- skitten Hollywood har produsert de siste årene, er det en smal sak å forestille seg hvordan det må se ut i et top secret-headquarter langt der nede i hulehelvete.

Der er det naturligvis datateknikk så blinkende og elektronikk så tikkende at selv et flunkende nytt multimediahus i Krinkelkroken blir for reneste tekniske museet å regne.

Enhver som vet hva som skal til av hastige e-postmeldinger og kryssende SMS-beskjeder bare et ørlite venninnetreff skal omorganiseres, forstår uten videre hvilke tekniske kommunikasjonshjelpemidler som behøves for å planlegge og gjennomføre et terrorattakk av den sorten verden ble tvunget til å se i New York.

Selv en middels dyktig Hollywood-etterforsker ville, i filmen som dessverre har vist seg å komme til kort for virkeligheten, for lengst ha fått kloen i vår tids røde pimpernell med de tydelige elektroniske sporene han nødvendigvis har måttet sende som reneste trompetfanfarer mellom de afghanske fjelltoppene.

Men nei da.

«They seek him here, they seek him there …», men CIA har ikke engang klart å få noe ut av faksen herr bin Laden skal ha sendt fra seg. Kanskje det er sabla dyrt å ringe til Opplysningen der borte også?

«Det er ingenting som en krig for å få det reneste nonsens akseptabelt, skrev Independents Mark Steel i går.

Han svitsjet fra tanker om hvor håpløst det er å finne egnete straffemetoder for fanatikere som er innstilt på å blåse seg selv til værs for sakji, til det hårreisende tøvet i en av Blairs mange krigshissende taler i det siste dagene.

Han arresterer statsministeren i hans forsøk på å stemple Taliban-regimet som det eneste hvor kvinnenes rettigheter glimrer med sitt fravær:

— I motsetning til i vår allierte, Saudi-Arabia, selvfølgelig, som er det reneste feminismens fyrtårn, raljerer Steel som mener en T-skjorte påtrykket «En kvinne trenger en mann like mye som en kamel trenger en sykkel», neppe ville ha fått fliret frem hos sjeikene i Saudi heller.