Politiet i London jakter på to ranere som torsdag 6. august stjal smykker og ur til en utsalgspris av 668 millioner kroner fra en gullsmed i Mayfair, skriver Aftenposten.no.

Flere skudd ble avfyrt under ranernes flukt.

Dette er trolig det største smykkeranet i britisk kriminalhistorie, skriver The Daily Telegraph.

– Dette var et godt planlagt ran med et stort antall fluktbiler, opplyser Pam Mace, sjef for ransavdelingen i New Scotland Yard, politiet i London, i en pressemelding.

Politiet mener ranerne er farlige. Begge to truet de ansatte i forretningen med skytevåpen og under flukten hadde de en kort stund med seg en ansatt som gissel, men ingen ble fysisk skadet

Under flukten avfyrte ranerne skremmeskudd for å holde vitner unna, både utenfor gullsmeden og da de byttet fra en fluktbil til en annen.

– Disse ranerne er ekstremt farlige. De avfyrte skudd i travle gater i London når de flyktet fra åstedet, sier Mace.

Scotland Yard offentliggjorde tirsdag bilder av de antatte ranerne og fortalte for første gang hvor stort utbyttet ble: Smykker og ur til en utsalgspris av 65 millioner pund og en forsikringsverdi på 40 millioner pund.

– Noen vet hvem disse mennene er. Jeg oppfordrer alle som kjenner dem igjen, vet hvor utbyttet er eller har andre informasjoner om å kontakte oss, sier Mace.