Minst tre pansrede kjøretøyer fra Israels hær trengte inn på flyplassen, sa en palestinsk tjenestemann ifølge nyhetsbyrået Reuters. De palestinske vaktene lot være å skyte mot israelerne, tilføyde han.

Kort tid senere kom det meldinger om at israelerne også hadde marsjert inn på Vestbredden. Israelske stridsvogner sto bare en halv kilometer fra den palestinske presidenten Yasser Arafats kontor i byen Ramallah, fortalte øyenvitner.

En hevnaksjon?

Talsmenn for den israelske hær ville ikke umiddelbart kommentere meldingene. Aksjonen mot flyplassen kom etter at israelerne tidligere mandag hadde bombet en rekke palestinske mål på Vestbredden og i Gaza, og blant annet ødelagt alle de tre helikoptrene som har stått til disposisjon for Arafat.

Etter at stridsvognene hadde tatt kontroll over flyplassen, gikk israelske bulldosere i gang med å ødelegge rullebanen. Arafat har brukt denne flyplassen når han skulle reise til utlandet, og ifølge observatører kan det ikke være tvil om at aksjonen mandag kveld og natt til tirsdag var ment som en personlig ydmykelse av den palestinske lederen.

— Dette er ren sabotasje. Dessuten kan det ikke være tvil om at det er grov aggresjon rettet mot ett av symbolene på palestinernes rett til å bestemme over seg selv, sa den palestinske sikkerhetssjefen generalmajor Abdel-Razek al-Majaydeh.

(NTB)