Mannen i rullestol tok tre ansatte og to kunder som gissel lillejulaften, ved postkontoret i byen Wytheville i Virginia. Han skal ha hatt 2,5 kilo plastisk sprengstoff surret til kroppen.

— En polititjenestemann fortalte oss at han har nok eksplosiver til å sprenge hele kvartalet, sier Susan Holman, sjef for en butikk som ligger tvers over gaten for postkontoret.

Politiet sperret av tre kvartaler rundt postkontoret, og sendte inn beredskapstroppen. Det skal ha blitt løsnet skudd, men det er ikke kommet meldinger om at noen er skadet.

Litt før klokken 23 lokal tid kom han ut av postkontoret med hendene over hodet, melder nyhetsbyrået AP.

— Det er usikkert hva som var motivet for gisseltakingen. Han skal ikke ha kommet med andre krav enn å få en pizza, sier en talsmann for Det amerikanske postvesenet til nyhetsbyrået.

Margie Austin, en av de fem som ble holdt som gisler, fikk lov til å ringe hjem til familien mens dramaet pågikk. Etter det satt familien og ventet på å høre mer, forteller hennes far, Carlton Austin.

Det var Walter Korndoerfer, en av de ansatte på postkontoret, som varslet politiet om gisselsituasjonen. Han klarte å rømme fra bygningen etter at han hadde ringt politiet.