Det vil si — den ekte Obama har ikke prioritert vekk Demokratenes landsmøte og sin egen viktige tale natt til fredag til fordel for Bergen. Madsen kom heller ikke nær nok til å spørre ham.

— Vi dro rundt i Minnesota, North Dakota og Wisconsin i 15 dager på jakt etter Obama. Men han forflyttet seg for raskt, sier Madsen til bt.no.

Populær figur

I Minneapolis fikk han og kameraten Christian Schjøtt øye på en Obama-tilhenger med en papp-Obama for hånden.

— Pappfiguren er nesten like vanskelig å få tak i. Jeg spurte: «Vær så snill, kan vi få kjøpe ham?» Og det fikk vi, sier Madsen.

Gjennom tre sikkerhetskontroller på flyplasser, via Island til Bergen, har papp-Obama reist. Mange har fått seg en god latter underveis.

— Flere har prøvd å stjele ham, sier Madsen.

Møtte Clinton

Fascinasjonen for USA og Demokratene har Madsen hatt siden søsteren var utvekslingsstudent i USA før 11. september 2001.

— Jeg har feriert der hvert år siden, sier Madsen.

Begeistringen økte om mulig enda mer da Madsen fikk møte Bill Clinton i Bergen i fjor. På turen til USA i år hadde han med seg bildet som sto på trykk i BT.

— Det har jeg gitt vekk til mange. Men flere ville rive vekk Clinton fordi de holder med Obama, sier Madsen.

Amerikansk latter

Ved Den blå steinen begynner de amerikanske turistene Doris Harrel og Susie Crane å flire.

— Oh, my, dette er det nærmeste jeg kommer ham, sier Crane fra California.

Hun skal stemme på McCain, mens kusinen Harrel fra Texas har bestemt seg for Obama.

— Jeg bestemte meg ikke før han valgte Joe Biden som visepresident. Obama mangler utenrikspolitisk erfaring, sier Harrel.

De to damene skal til Nordkapp med cruiseskip, mens Obama skal som god politiker på visitt på Kolstihagen sykehjem. Der jobber Madsen til daglig.

— Deretter skal han plasseres trygt i stuen til etter valget, sier Madsen.

PRIVAT
CHRISTIAN LURA