Ronnie Biggs (71) var en av ranerne i det som på folkemunne kalles Det Store Togranet. Biggs og hans kamerater ranet et posttog på vei fra Glasgow til London og stakk av gårde med et beløp som i dag tilsvarer 450 millioner kroner.

Biggs ble tatt og dømt til 30 års fengsel. Etter å ha sonet bare 15 måneder, rømte Biggs til Australia etter å ha foretatt en plastisk operasjon i Paris. Noen år senere flyttet han til Brasil, hvor han har bodd siden 1970.

Livet til en av de andre togrøverne, Buster Edwards, ble gjort kjent gjennom filmen hvor Phil Collins spilte hovedrollen. Buster ble blomsterselger etter at han ble løslatt, men hengte seg i 1994. En av de andre i gjengen, Charlie Wilson, ble skutt og drept i et gjengopprør utenfor villaen sin i Spania i 1990.

Dårlig helse Nå vil Ronnie Biggs tilbake til gamle jaktmarker.

— Mitt siste ønske er å kunne kjøpe en pint med bitter på en pub i Margate som en ekte engelskmann, sier Biggs til The Sun.

I en e-post til engelsk politi sier 71-åringen at han vil overgi seg. Han vil vende hjem ved første anledning. Biggs har vært rammet av slag to ganger, og må hviske når han snakker.

I et intervju med TV-kanalen Channel Four torsdag, snakket Biggs stort sett gjennom sønnen sin Michael. Han savner det engelske været og den britiske landsbygda. Ifølge sønnen trenger faren medisinsk hjelp.

— De fleste briter vil være enige i at han har sonet ferdig og at han burde få lov til å komme hjem. Hvilken skade kan han gjøre nå? spurte sønnen i TV-programmet. I Storbritannia krever imidlertid det konservative partiet at han blir ført rett tilbake i fengsel.

Kidnappet Biggs hevder at han ble kidnappet i løpet av tiden i Brasil. Han ble ført til den karibiske øya Barbados, hvor han ventet på en mulig utlevering. Men han unnslapp ved hjelp av et juridisk smutthull, og kunne dra tilbake til Brasil.

Nok en gang unnslapp han lovens lange arm da Brasil avviste et utleveringskrav fra Storbritannia i 1997.

Sist gang Biggs var i offentlighetens lys, reklamerte han for brasiliansk dameundertøy - flankert av modeller kledd i undertøy og britiske politihjelmer. Han har også vært med i en film med punkbandet Sex Pistols.

Biggs sier til The Sun at det hardeste ved å dra fra Brasil er at han må forlate sønnen og barnebarnet.

— Kan hende er det siste gang jeg ser dem. Men jeg har hatt et flott liv, og jeg angrer ingenting, sier han.

NTB-REUTERS