Åtte palestinere ble drept, deriblant Amir og en 13-åring, under et omfattende israelsk raid mot flere bolighus i utkanten av Gaza by, opplyser palestinske kilder.

Barnet skal ha blitt skutt i hodet. Flere personer skal også ha blitt skadd i aksjonen, som startet tidlig torsdag morgen og varte i over ni timer.

I en annen aksjon natt til torsdag ble to palestinske menn skutt og drept av israelske styrker i byen Yatta fem kilometer sør for Hebron. En talsmann for den israelske hæren sier de to var bevæpnet, og at de ble drept i en skuddveksling.

Dermed fortsetter voldsspiralen for fullt i regionen, til tross for fredsinitiativet som ble presentert av kvartetten USA, FN, EU og Russland onsdag.

— Israel har satt inn stridsvognene sine på Gazastripen som en reaksjon på veikartet, sier Saeb Erakat, som er palestinernes forhandlingsleder.

— Israel gjennomfører et angrep og en massakre i Sheja'eya, og vi ber det internasjonale samfunnet om å få en slutt på dette, sier han.

Torsdagens israelske aksjoner kom bare ett døgn etter at en selvmordsaktivist drepte minst tre personer og skadet flere titall da han sprengte seg selv i lufta i Tel Aviv.

(NTB)

DREPT: To år gamle Amir Ayyad.
REUTERS