Petro Porosjenko, sjefen for det nasjonale sikkerhetsrådet og en nær rådgiver til president Viktor Jusjtsjenko, leverte sin avskjedssøknad etter at han tidligere i uken ble anklaget for korrupsjon.

— For å unngå spekulasjoner om at jeg kan misbruke min stilling ved å legge press på en åpen og upartisk gransking, bestemte jeg meg og leverte inn en avskjedssøknad til Ukrainas president i går, sier Porosjenko, ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Samtidig sa Nikolaj Tomenko, som er minister for humanitære saker, at han går av i protest mot «korrupsjonssystemet» som han mener preger de indre sirklene rundt presidenten.

Krisen begynte da sjefen for presidentens råd, Oleksandr Zintsjenko, uventet gikk av i begynnelsen av uken og samtidig anklaget Porosjenko og presidentrådgiveren Oleksandr Tretiakov for å misbruke sine stillinger til personlig vinning.

Torsdag ble det også kjent at landets tollsjef Volodymyr Skomarovskij er siktet for korrupsjon, men det er ikke klart om denne saken har sammenheng med den politiske krisen, skriver nyhetsbyrået Reuters.