Tre personer ble truffet av skudd utenfor en moské i Amerikavej på Vesterbro tirsdag.

— Én er drept og to skadet, sier visepolitiinspektør for politiet i København, Lau Thygesen til Berlingske Tidende.

En av de sårede skal være skadet i skulderen.

Panikk

Ingen er pågrepet etter skytingen, som skjedde klokken 09.35 tirsdag morgen. Flere hundre hadde vært samlet i moskeen for å feire Id, som markerer avslutningen på fastemåneden Ramadan. De var på vei ut da skytingen skjedde.

Et vitner forteller at det brøt ut full panikk:

— Jeg er på vei ut av moskeen da det blir skutt. Vi løp alle vekk fra moskeens dører. Når jeg kommer ut, ser jeg en mann ligge på bakken mens det blir utført hjertemassasje på ham, forteller Jibran Sarwar til Berlingske Tidende.

Han forteller at det var minst 800 til stede i moskeen.

— Mange uskyldige kunne ha blitt rammet, sier han.

Internt oppgjør

Ifølge seksjonsleder Hans Erik Raben ved drapsavsnittet ved politiet i København var de involverte iført tradisjonell muslimsk klesdrakt.

— Rett før hendelsen oppstod det bråk. Det har i tillegg vært kniv involvert. Vi vet foreløpig ikke hvor mange gjerningsmenn det var, sier Raben til Berlingske Tidende.

Ifølge visepolitiinspektør Thygesen dreier det seg sannsynligvis om et internt oppgjør.

— Hendelsen er relatert til personer som har vært til stede i moskeen, men den har ikke nødvendigvis noe med selve bønnen eller moskeen å gjøre. Det er trolig et internt oppgjør mellom personer med pakistansk opprinelse, sier Thygesen til Politiken.dk.

Så gjerningsmennene

Amerikavej ble stengt i begge ender, og politi stoppet alle for å sjekke identiteten. Også flere gater i området ble sperret av.

Et vitne som var hjemme med sykt barn forteller til Ekstrabladet.dk at han hørte mellom 10 og 15 skudd.

— Det var masse tumulter utenfor. Jeg så to menn på rundt 20 år. Den ene har en pistol og putter den ned i bukselinningen og går nedover Tøndergade på vei bort fra Amerikavej, forteller mannen til avisen .

Et annet øyenvitne forteller til Politiken.dk at et av ofrene ble skutt flere ganger i hodet i tillegg til i kroppen.

Ifølge Politiken fikk politiet melding om voldsom krangling mellom flere grupper menn utenfor moskeen kort tid før det ble løsnet skudd.

Politiet jakter nå på en kraftig mann iført kjortel og semsket skinnjakke. Mannen, som antas å være i 30-årene, skal ha flyktet fra åstedet i en grønn kassebil. Den etterlyste mannen skal være mannen som skjøt.