Klassen er i god behold, sier rektor Anders Stenvig til NTB.

Klassen fra Sund folkehøgskole i Nord-Trøndelag er ikke den samme klassen som norske myndigheter søndag har forsøkt å komme i kontakt med.

I tillegg til klassen fra Sund folkehøgskole, er en klasse med 13 elever og to lærere fra en videregående skole i området. NTB får bekreftet ved Utenriksdepartementet at det er snakk om to forskjellige klasser.

Utenriksdepartementet har fått mange henvendelser i forbindelse med jordskjelvet i El Salvador.

Nordlige Guatemala — Vi har en skoleklasse i en landsby i det nordlige Guatemala. Vi fikk e-post fra en av lærerne tidlig søndag som fortalte at alt sto bra til, sier rektor Anders Stenvig til NTB.

Klassen kjente jordskjelvet, men ingen ble skadd, og ingenting ble ødelagt.

— En elev har beskrevet det som at det plutselig var som å gå på en hengebru, sier Stenvig.

Ikke kontakt En annen klasse fra en videregående skole er i Nicaragua. Norske myndigheter hadde søndag ettermiddag ennå ikke fått kontakt med de 13 elevene og to lærerne.

— Vi har ingen grunn til å tro at de er i problemer, sier ambassadesekretær Jon Otto Brødholt ved den norske ambassaden i Guatemala til NTB. Det er ikke meldt om sårede i området der skoleklassen skal befinne seg.

I tillegg til skoleklassene har ambassaden i Guatemala registrert 20 nordmenn boende i El Salvador, der jordskjelvet har rammet.

— Det er ingen registreringsplikt for norske borgere bosatt i landet, så vi vet ikke hvor mange som er i landet, sier Brødholt.

Sterkt skjelv UD kjenner til én fastboende nordmann i San Salvador, El Salvadors hovedstad, hvor skjelvet skjedde. I tillegg har de fått vite om én norsk turist som skal være i landet.

VG Nett har snakket med nordmannen Asbjørn Linaker, som bor mindre enn 2 kilometer fra stedet hvor et jordras begravde 500 hus etter jordskjelvet.

— Huset begynte å skjelve så kraftig at jeg løp ut i hagen. Jeg var sikker på at verden skulle forgå, sier Linaker til VG Nett. Han forteller at han snakket med en annen norsk kvinne som oppholder seg i området. Hun hadde det bra, men måtte ifølge Linaker holde seg fast i et tre da skjelvet var på sitt verste.

NTB

Les også: Graver etter levende og døde 5 millioner i norsk jordskjelvhjelp