Samme kveld rykket israelske stridsvogner, pansrede personellkjøretøyer og bulldosere inn i Deir el-Balah i de midtre delene av Gaza-stripen. Også fredag gjennomførte israelerne en militær aksjon i dette området.

Israelske styrker skal også ha trengt flere kilometer inn i selvstyrte palestinske områder nær flyktningleirene Bureij og Nuseirat. Ifølge palestinske kilder skal israelerne ha ødelagt flere olivenlunder som gir levebrød til sivilbefolkningen i området.

Tidligere søndag var fire stridsvogner og en bulldoser i aksjon i flyktningleiren Maghazi nord for Deir el-Balah, etter at det ble skutt med bombekaster mot en jødisk bosetting lenger sør i Gaza-stripen. Det ble ikke meldt om drepte eller skadde i disse episodene.

Sent fredag skal israelske soldater har funnet en stor bombefabrikk og fire verksteder der det ble laget raketter under en større aksjon i Deir el-Balah. Seks palestinere, blant dem et lokal leder av den ytterliggående gruppen Islamsk jihad, ble arrestert i denne aksjonen.

(NTB)