Det er nyhetsportalen Unison.ie som melder om pågripelsen.

De to pågrepne skal begge være 18 år gamle og er siktet for legemsbeskadigelse, ifølge Unison.ie. De ble pågrepet tirsdag.

Den 34 år gamle Lillehammer-mannen ble kritisk skadd etter å ha blitt slått ned og sparket i hodet på åpen gate i den irske hovedstaden. Ifølge avisa Irish Independent var nordmannen på ferie i Dublin sammen med flere kamerater.

Mannen skal jobbe som lærer ved en skole i Bergen, skriver ba.no.

I 21.30-tiden søndag kveld skal tre av de norske mennene ha kommet i klammeri med en lokal ungdomsgjeng i sentrum av den irske hovedstaden. 34-åringen ble slått flere ganger i ansiktet og havnet på fortauet. Deretter ble han påført flere spark i ansikt og hode.

En av kameratene forsøkte å stanse angrepet, men ble selv slått ned og påført skader i ansiktet, skriver avisen. Gjerningsmennene flyktet fra stedet og Lillehammer-mannen ble kjørt i ambulanse til Mater Hospital. Tilstanden skal onsdag kveld være alvorlig.

– Det virker som om nordmennene ble plukket ut tilfeldig av angriperne, som utvekslet noen få ord med dem før de gikk til brutalt angrep, sier en politimann til Irish Independent.