Skipet «Auk Arrow», som drives av Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi AS i Fyllingsdalen, var i går involvert i en eksplosjon i Rio de Janeiro i Brasil. Båten lå inne til reparasjon på et skipsverft, da en av vann-ballasttankene eksploderte.

Ulykken skjedde på verftet «Enavi Shipyard» klokken 22.15 lokal tid mandag kveld. Sverre Jacob Mehn, personalsjef i Kristian Gerhard Jebsen Skipsrederi AS, ble varslet i 3-tiden i natt.

— To personer er drept og tre er skadet, forteller Mehn.

En av personene ble funnet død på stedet. Den andre ble erklært død på sykehuset.

En kritisk skadet

En person er kritisk skadet, og ble kjørt direkte til sykehus etter ulykken. To andre fikk behandling på stedet før de ble fraktet til sykehuset. Disse har brannskader og benbrudd, ifølge rederiet.

Tre andre personer som også var i tanken da det eksploderte, var bevisste da de ble hentet ut fra tanken.

Alle personene arbeidet på skipsverftet. Ingen av besetningen på 31 indere på skipet er skadet, ifølge Mehn.

— De kom først til stedet og gjorde det de kunne sammen med folk fra verftet, forteller Mehn.

Skal granskes

Han kjenner ikke årsaken til eksplosjonen.

— Vi vet ingenting. Politiet har vært om bord, og vi regner med at flere undersøkelser vil skje. Vi må bare avvente disse undersøkelsene. Vi stiller selvfølgelig opp med det vi kan være behjelpelig med, sier personalsjefen i rederiet.

Tankene våre går nå til de skadede arbeiderne, familiene som har mistet et medlem, og til dem som har mistet en god kollega, skriver rederiet i en pressemelding på sine nettsider i ettermiddag.

Den brasilianske avisen O Globo skriver at myndighetene vil granske ulykken. En rapport skal foreligge innen 90 dager, ifølge avisen.

«Auk Arrow» eies av Gearbulk Shipowning Ltd. Jebsen-familien er også en stor eier i Gearbulk.