Ulykken skjedde da den svenske turistbussen, en dobbeltdekker, kilte seg fast under Knippelsbro i København ved 18.30-tida. Bussen var på vei hjem til Malmö fra en restaurantmesse i København med 54 svensker om bord da ulykken skjedde. Hele taket på bussen ble revet av, mens kjøretøyet fortsatte ut på den andre siden.

De første meldingene fra ulykkesstedet går ut på at to mennesker omkom, men opplysningen er ikke blitt bekreftet. Mellom seks og åtte av de skadde er i livsfare, ifølge en lege på stedet.

31 av passasjerene kom fra ulykken uten fysiske skader, men er får krisehjelp for psykiske skader.

De skadde er fraktet til forskjellige sykehus i København. Ti pasienter er fraktet til Rigshospitalets traumesenter.

Det ble sendt 32 ambulanser til ulykkesstedet.

Rådville Ifølge øyenvitneskildringer satt det blødende og sjokkskadde passasjerer i bussen en stund etter sammenstøtet med broen. Deretter gikk flere av dem ut av bussen en etter en, og sto rådville inntil redningsfolk tok seg av dem.

Kort etter ulykken kom det ambulanser og leger til stedet, og de skadde fikk førstehjelp. De som ikke hadde alvorlige fysiske skader ble samlet i en politibuss, som skulle kjøre dem til sykehus for krisehjelp.

En av passasjerene på bussen sier han ble reddet fordi han satt foroverbøyd og snakket i mobiltelefon da bussen kjørte inni broen. Han forteller at mange av passasjerene skrek høyt.

En buss med pårørende var senere på vei fra Malmö til Rigshospitalet, der det ble forberedt krisehjelp til de pårørende.

Signallamper Årsaken til ulykken var tirsdag ikke avklart, men det er klart at bussen var for høy til å kjøre under den 3,1 meter høye broen. Det skal undersøkes om signallamper som skal advare kjøretøyer om høyden på broen fungerte som de skulle.

– Vi kan kun gjette om årsaken. Bussen kjørte tilsynelatende med normal hastighet. Vi vet ikke om advarselslampene fungerte, sa Flemming Steen Munch, som er talsmann for politiet.

Det har flere ganger vært ulykker der busser og lastebiler har satt seg fast under broen. I november ble en turistbuss med 69 barn sittende fast under Knippelsbro.

NTB

TAKET REVET AV: Ulykken skjedde da turistbussen, en dobbeltdekker med 50 pasasjerer, kilte seg fast under en bro. (FOTO: SCANPIX)