To nordmenn er blant fem personer som er såret av en veibombe i en forstad til Iraks hovedstad Bagdad. Angrepet skjedde i 8-tiden mandag morgen i nabolaget Jadidah i den østlige delen av Bagdad, ifølge en tjenestemann i innenriksdepartementet.

En av de tre irakerne som ble såret, døde senere.

Splintskader

— Vi kan bekrefte at to norske statsborgere på 53 og 21 år er skadd i en veibombe i Bagdad, sier pressevakt Mathias Rongved til bt.no.

Etter forholdene står det bra til med dem begge.

De to nordmennene, som arbeider i det irakiske departementet for vannressurser, var sammen med tre private irakiske livvakter i en bilkolonne da bomben gikk av i veikanten.

En lege ved Al-Kindi-sykehuset i Bagdad bekrefter at fem personer, inkludert to utlendinger, ble såret i bombeeksplosjonen. En døde, mens tilstanden til de fire andre er stabil.

Kontakt

— Vår ambassade i Amman har vært i kontakt med dem. De får medisinsk oppfølging til splintskadene deres i Bagdad, sier Rongved.

Samtidig med angrepet på kolonnen til vannressursdepartementet ble en politimann drept i en skyteepisode, og tolv mennesker ble såret av to andre veibomber i Bagdad.