De to døde er funnet nær Mildenhall, øst for Soham. Ifølge Sky News, som siterer en politikilde, ble likene funnet av en vanlig forbipasserende.

— Vi arbeider så raskt som mulig med å identifisere de døde, og for å finne ut om det er noen mistenkelige omstendigheter rundt dette, opplyste en talsmann for politiet i Cambridgeshire.

En hel nasjon har fulgt det intense forsvinningsdramaet og håpet på en lykkelig slutt. Det håpet er nå i ferd med å svinne. For første gang innrømmer nemlig politiet at de antar at småpikene er drept.

Vaktmester og frøken

Etterforskerne mistenker den 28 år gamle vaktmesteren ved skolen til jentene og hans 25 år gamle samboer - som har vært lærerassistent i jentenes klasse - for det som kan være en av de mest groteske britiske drapssakene på lang tid.

Samboerparet satt i avhør i hele går, men ble løslatt i natt. I dag tidlig ble imidlertid paret arrestert på nytt.

Dersom det viser seg at samboerparet er skyldig, vil sjokket og sinnet de fleste briter nå føler på ende i et fryktelig raseri og en nasjonal lynsjestemning.

Leter etter spor

Politiet forteller at de har gjort "veldig interessante" funn på skolen hvor jentene gikk og vaktmesteren jobbet.

Etter britisk lov kan de to mistenkte bli sittende i arresten i tre døgn før de må fremstilles for varetektsfengsling.

Etterforskerne leter nå etter spor i vaktmesterboligen til 28-åringen. Boligen er plassert på skolens grunn, og er en av de siste stedene jentene er observert før de forsvant forrige søndag.

«Hvis noen har dem, la dem gå»

Begge de to mistenkte har i forkant av arrestasjonen uttalt seg til britiske medier.

28-åringen sa da at jentene den kvelden så ut til å ha det bra.

— Jeg så ikke noe uvanlig, ingen hang omkring, sa han til Sky News.

Også hans venninne har latt seg intervjue. Hun karakteriserte jentene som «supre jenter, sprudlende, morsomme, snille mot alle», før hun la til: «Hvis noen har dem, la dem gå».

Hun sa også at Holly hadde gitt henne en hilsen, et kort, siste skoledagen før ferien der det sto «Til en spesiell hjelpelærer».

- Ufattelig

Innbyggerne i lille Soham begriper ikke hva som er i ferd med å skje rundt dem.

— Byen blir aldri den samme igjen, sier lokalpolitiker John Powley til BBC.

— Det er nesten komplett umulig å skjønne dette her, legger lærervikar Tim Alban Jones til.

Den desperate letingen etter Holly og Jessica er en av de største leteoperasjonene som noen gang er utført i Storbritannia. 400 politibetjenter fra 21 ulike styrker har deltatt. Politiet har mottatt 14.000 tips.