En kvinnelig journalist ble overkjørt av en buss og en mannlig journalist ble klemt i hjel i menneskemengden. Bussepisoden skal ha skjedd da en ansatt ved byens busstasjon forsøkte å redde unna en buss da demonstrantene satte fyr på busstasjonen. Begge dødsofrene var fra Algerie.

100 skadd Til sammen rundt 100 mennesker skal ha blitt skadd under protestaksjonene torsdag.

Berberne protesterer mot det de mener er statlig undertrykkelse i den nordøstlige, berbiske regionen Kabylia. Berberne krever flere rettigheter.

Det var på forhånd spådd at opptil to millioner mennesker ville delta i den berbiske protestmarsjen torsdag, som ble stanset av politiet like utenfor presidentens kontorer. Det var der sammenstøtene startet.

Opptøyene mellom berberne og myndighetene startet i april. Det hele ble utløst av at en tenåring døde i politiets varetekt.

Myndighetene i Algerie har innrømmet at sikkerhetsstyrker drepte 42 personer og skadet om lag 600 rundt månedsskiftet april-mai. NTB

DREPT: En kvinnelig journalist ble overkjørt av en buss og en mannlig journalist ble klemt i hjel i menneskemengden. Foto: Reuters