Luftfartsadministrasjonen i Washington (FAA) opplyste torsdag at den har innledet disiplinærsak mot en flygeleder som hadde ansvar for småflyet, og mot en overordnet som hadde vakt på ulykkesdagen.

**Les også:

Småfly krasjet med helikopter**

FAA sier at flygelederen snakket på telefon med utenforstående da ulykken skjedde, og at den ansvarshavende ikke var i bygget slik han skulle vært.

FAA understreker likevel at det ikke er grunn til å tro at de to ansattes opptreden har bidratt til ulykken, der fem italienske turister og fire andre personer mistet livet da flyet og helikopteret styrtet i Hudson-elva.

Privat telefonsamtale

Flygelederen på Teterboro-flyplassen hadde overført ansvaret for småflyet til en flygeleder på Newark-flyplassen da ulykken skjedde, men FAA mener likevel det var uakseptabelt at han hadde private telefonsamtaler.

Etterforskerne oppdaget den private telefonsamtalen da de undersøkte opptak av samtalene fra en telefon som brukes til å kommunisere med andre avdelinger av Teterboro-flyplassen.

Fagforeningen til flygelederne støtter en full etterforskning av anklagene før det blir trukket forhastede konklusjoner.

Video av ulykken

Meldingen om FAAs tiltak kom samtidig som en video av selve ulykken ble offentliggjort av TV-kanalen NBC.

Opptaket ble gjort av en italiensk turist som prøvde et nytt videokamera han nettopp hadde kjøpt.

På filmen kan man se helikopteret og deretter flyet som plutselig dukker opp bakfra og kapper over rotorbladene med en av vingene, som så rives av. Deretter regner det med vrakrester og flyet vipper over på ryggen før begge styrter i vannet.