Politiets bevismateriale holdt ikke til fengsling for de fem andre, men pågripelsen av dem opprettholdes i tre døgn. Politiet har dermed tre dager til å fremskaffe nye bevis. Deretter skal det holdes et nytt rettsmøte hvis politiet krever dem varetektsfengslet.

Etter det langvarige rettsmøtet ville ikke visepolitimester Erik Terp Jensen fra Politiets Efterretningstjeneste uttale seg om hvorvidt de sju nekter straffskyld, fordi rettsmøtet skjedde for lukkede dører. Han opplyste imidlertid at de to mennene som ble varetektsfengslet, vil påkjære dommerens avgjørelse til Østre Landsret.

Det såkalte grunnlovsforhøret begynte klokka 15 tirsdag ettermiddag, og først litt over klokka 3 natt til onsdag tok dommeren sin avgjørelse.

Mennene er mistenkt for å ha holdt møter og skaffet seg materiale for fremstilling av bomber. Det framgår ikke av siktelsene hvor og når en eventuell terrorhandling skulle finne sted. De sju er i alderen 18 til 33 år. Alle bortsett fra én har røtter i Midtøsten, mens én er etnisk dansk og har konvertert til islam.

Det var ni personer som ble pågrepet i Odense natt til tirsdag mistenkt for å ha planlagt terrorhandlinger, men etter innledende avhør ble to av dem løslatt.

SCANPIX