Minst 14 ble såret i skytingen, som fant sted på Santana High School som har rundt 2.000 elever. Episoden vil igjen reise debatten om en skjerping av de amerikanske våpenlovene.

USAs president George W. Bush fordømte ugjerningen, og kalte den en feig handling.

Gjerningsmannen var ifølge øyenvitner selv elev på skolen, og han skal ha blitt utsatt for verbal mobbing gjennom lengre tid. I helgen sa han til sine venner at han ville ta med seg et skytevåpen på skolen, men da noen voksne spurte om hvorfor, svarte han at det ikke var alvorlig ment og ble trodd på det.

De andre elevene trodde første at det var en lekepistol som gikk av, men innså raskt alvoret i situasjonen, og ble grepet av panikk.

Ifølge øyenvitner smilte 15-åringen mens han skjøt med et håndvåpen mot sine medelever. Skytingen skjedde i en korridor i skolebygningen. Ungdommene flyktet i alle retninger for å komme unna. Flere lå blødende igjen på gulvet.

Politiet opplyste at en person var pågrepet etter skytingen.

Det har tidligere vært flere lignende skyteepisoder i USA. I april 1999 ble 13 mennesker drept av to menn med skytevåpen på Columbine-skolen i Colorado. De to tok til slutt sine egne liv.

NTB

OVERLEVDE: En skadet mann hjelpes av redningsmannskapene etter skyteepisoden. (Foto: ScanPix)