En av Telenors franchise-butikker i Karachi, Pakistan, ble angrepet fredag ettermiddag.

To drept

— Det var fem ansatte i butikken. Attentatmannen skjøt to av dem, to pakistanske menn, sier Raja Ulfat i Karachi-politiet til Aftenposten. To andre ansatte ble skadet og ligger på sykehus.

Politiinspektøren mener angrepet må karakteriseres som en terrorhandling. Til Aftenposten sier han at angriperen så ut som han tilhørte Taliban. Han var iført afghanske klær.

— Vi antar at bakgrunnen kan være de omstridte karikaturtegningene, men dette er ennå uvisst, etterforskningen må vise om det stemmer, sier Raja Ulfat.

Over på 23 sekunder

Attentatet var profesjonelt utført.

— Angriperen gikk inn i butikken, løsnet skuddene som drepte de to mennene og helte deretter en flaske bensin over bord og datamaskiner. Så tente han på og sprang ut av butikken. Det hele var over på 23 sekunder, sier politimannen.

- Etterlot attentatmannen seg noe budskap?

— Nei, ikke så langt vi vet foreløpig.

Først trodde politiet at det dreide seg om et ran. Men ingenting ble stjålet fra lokalene. Angriperen var utelukkende ute etter å drepe og ødelegge. Dette styrker mistanken om at det dreier seg om en ideologisk motivert terrorhandling.

Gjennomgår sikkerheten

Informasjonsdirektør Pål Kvalheim i Telenor bekrefter hendelsesforløpet der to ansatte ble drept og to skadet. Nå vil Telenor gå gjennom sin sikkerhetsplan, forteller han.

— Telenor har 3070 ansatte i Pakistan og et svært høyt sikkerhetsnivå rundt vår virksomhet i landet. På bakgrunn av det som nå har skjedd i Karachi, vil vi gjennomgå sikkerhetsstrategien på nytt og vurdere om noe skal gjøres annerledes, sier han til Aftenposten.no.

I Karachi er trusselsituasjonen spesielt uoversiktlig, sier Kvalheim. - Det er for tiden en av landets mest voldsutsatte byer, med ran og væpnede aksjoner i mange former.

- Politiet tror angrepet mot Telenor-butikken har sammenheng med karikaturstriden?

— Jeg kan ikke spekulere i bakgrunnen for dette. Vi ser dette som en tragisk hendelse. Våre tanker går nå til de etterlatte og til dem som ble skadet, sier Kvalheim.

Telenor har hovedkontor i Islamabad og regionkontorer i Karachi og Lahore.