Ambassaden ligger inne i amerikanernes sikkerhetssone, den grønne sonen. Raketten traff etter at det var blitt mørkt. Eksplosjonen hørtes over hele byens sentrum, og sirenene ulte gjennom sonen kort etter smellet.

— Det var en rakett. To er døde og minst seks er såret, sa en diplomat. En tjenestemann inne i den grønne sonen bekreftet disse tallene og at det var en rakett som hadde slått ned like ved siden av ambassadebygningen.

Raketten slo ned i nærheten av selve ambassadebygningen, bekreftet ambassadens talsmann Bob Callahan ifølge nyhetsbyrået Reuters. Ambassaden holder til i ett av den styrtede irakiske diktatoren Saddam Husseins tidligere palasser. Opprørere skyter ofte med bombekastere og noen ganger også med raketter mot den grønne sonen. Denne sonen består av en rekke sterkt befestede bygninger på bredden av elva Tigris, og huser både den irakiske overgangsregjeringen og en rekke ambassader.

Sist den amerikanske ambassaden ble truffet var i august i fjor, da to personer ble skadd i bombekasterskyting. Mange av de ansatte holder til i provisoriske, flyttbare bygninger som er beskyttet av jordvoller og sandsekker.