Det er lokalavisen Boston Globe som forteller denne dramatiske historien i dag, mens Boston og hele USA fortsatt er i villrede som hvem som sto bak terrorhandlingen under maratonløpet i byen, skriver Aftenposten.

Avisen skriver at fembarnsmoren Liz Norden fikk den første dramatiske telefonen fra den ene sønnen mens hun nettopp hadde vært på en handletur i Wakefield, like utenfor Boston.

— Mamma, jeg er hardt såret, sa sønnen til henne i telefonen mens han befant seg i en ambulanse på vei til Beth Israel-sykehuset i byen.

Han fortalte moren at bena hans var blitt forbrent da bomben smalt. Broren hans hadde stått like ved ham, men frem til morgen kunne den sårede sønnen ikke fortelle hvor han var blitt av.

Kastet seg i bilen

Idet hun la på telefonen, hadde Liz Norden kastet seg i en bil for å komme seg inn til Boston sentrum. Der startet en intens jakt på hennes andre sønn. Etter en stund klarte hun å lokalisere ham på et annet av byens sykehus. Det viste seg da at også han hadde fått store skader i bena.

Legene fortalte Liz at begge hennes sønner måtte gjennomgå amputasjon av ett leggben hver, hvilket vil si at amputasjonene måtte skje under kneet.

78-åringen ble slått i bakken av trykkbølgen, fullførte likevel maratonløpet Dermed har livet til to av hennes barn, den ene på 31 år og den andre på 33 år, plutselig radikalt forandret seg som en følge av terrorhandlingen denne ettermiddagen i Boston.

Fortsatt tirsdag morgen norsk tid hadde Liz Norden ikke fått se til noen av sine to skadede sønner. Legene ved de to sykehusene har ikke tillatt besøk. Boston Globe sier at moren ikke har ønsket å si navnene til sine to sønner uten å ha snakket med dem først.

Omgitt av venner

I timene som er gått siden sønnene ble skadet, har hun vært omgitt av familie og venner. En av dem som er kommet for å trøste henne, er Mike Jefferson, en bekjent av en av de to skadede sønnene. Jefferson deltok under gårsdagens maratonløp, og det var for å se på ham de to sønnene til Liz Norden var møtt opp i målområdet.

Selv hadde Mike Jefferson befunnet seg cirka 400 meter fra målområdet da eksplosjonene inntraff. Han kunne da ikke vite at to av hans venner var blitt stygt skadet.

Også venninnen til den ene av de to sønnene ble alvorlig forbrent av bomben i målområdet. De tre tilskuerne har åpenbart stått like ved den åtte år gamle gutten som ble drept da bomben gikk av.