To brannmenn er omkommet i kampen mot flammene i California. Skogbrannen nærmer seg Mount Wilson der det står sendere for alle de store radio— og TV-kanalene i delstaten.

Saken fortsetter under videoen.

Ifølge kaptein ved brannvesenet i Los Angeles, Mark Savage, er det ikke lenger tvil om at brannen kommer til å nå Mount Wilson.

– Flammene kan nå toppen av fjellet i løpet av et par timer, sier Savage.

Han legger til at brannmennene som kjemper mot skogbrannen kan bli trukket ut om situasjonen blir farlig.

De to brannmennene døde ifølge Los Angeles Times i en trafikkulykke i forbindelse med forsøkene på å slukke brannen.

Detaljene rundt ulykken er ikke kjent, men TV-bilder viser en brannbil som har rullet over på siden.

TV-antenner truet TV-kanalene opplyser at signalene vil bli påvirket om antennene på fjellet kommer i kontakt med ild, men at satellitt— og kabelsendingene vil ikke vil bli rammet.

To enorme teleskoper og en astronomisenter befinner seg også på toppen av Mount Wilson og er dermed i faresonen.

10.000 boliger står i fare for å bli tatt av flammene av brannen, som herjer like ved Los Angeles i delstaten California. Guvernør Arnold Schwarzenegger har erklært unntakstilstand i området.

Tre ganger større Brannens omfang ble nesten tredoblet lørdag, og den spredte seg i flere retninger. Et område på 14.000 hektar er lagt i aske. Tre personer har kommet til skade i skogbrannen, og 4.000 hjem er evakuert.

Over 1.800 brannmenn kjemper mot flammene, og myndighetene hentet inn forsterkninger søndag.

Brannen er den verste av flere skogbranner som har rammet sørlige og sentrale deler av California og nasjonalparken Yosemite.

REUTERS
REUTERS