En ung mor og hennes to småbarn ble brutalt angrepet og knivstukket i Arboga i Sverige mandag. Barna døde av skadene de ble påført, og politiet har pågrepet en mann som tidligere skal ha trakassert kvinnen.

De to barna på to og fire år ble sammen med sin 23 år gamle mor knivstukket i en enebolig i Arboga mandag kveld, ifølge politiet i Västmanland.

Den pågrepne er faren

Natt til tirsdag pågrep politiet en mann de mistenker for å stå bak ugjerningen.

– Han er pågrepet og mistenkt for to drap og ett drapsforsøk, sier pressetalsperson Börje Strömberg i politiet.

Tirsdag formiddag bekrefter svensk politi at det er barnas far som ble pågrepet etter drapene.

Det ble samtidig klart at politiet mener at mistanken mot 28-åringen er svekket, men politiet vil ikke si hvorfor.

Han har siden november i fjor vært i politiets søkelys for trusler og mishandling av sin tidligere kone. For ett år siden ble han dømt for å ha mishandlet en mann, ifølge nyhetsbyrået TT.

Mannen avviser at han står bak knivstikkingen som førte til at hans to små barn døde, mens hans ekskone ble livstruende skadd. De to barna, ei jente og en gutt, skulle ha fylt to og fire år i mai.

Den 23-årige kvinnen fikk tirsdag behandling på intensivavdelingen på et sykehus i Uppsala.

Anmeldt Mannen skal være født i 1980 og har tidligere trakassert kvinnen, skriver Expressen. Han ble pågrepet i Motala i Östergötland et par timer etter knivstikkingen og har så langt nektet for å ha gjort noe galt.

Mandag kveld og natt til tirsdag arbeidet politiet med å kartlegge familiens bekjentskapskrets og avhørte naboer. De fattet på bakgrunn av disse undersøkelsene raskt interesse for mannen som er pågrepet.

Han skal tidligere ha trakassert den 23 år gamle kvinnen, og venner forteller til Expressen at hun en gang har politianmeldt ham.

Politiet vil ikke bekrefte disse opplysningene og vil heller ikke si noe om hva de tror bakgrunnen for angrepet er.

Varslet Det var en bekjent av den 23 år gamle kvinnen som varslet om knivstikkingen via en nødtelefon ved 19.30-tiden mandag. De tre ble funnet blødende i en villa, og alle tre ble brakt til sykehus, men barnas liv sto ikke til å redde, opplyser Universitetssykehuset i Örebro.

– De var veldig alvorlig såret, sier Strömberg om synet som møtte politiet da de rykket ut til boligen.

– Vi har ikke fått avhørt kvinnen. Vi vet ikke hvordan hennes historie er, og andre vitner finnes ikke, sier Strömberg.

Conny Sillén
Google Maps