61 prosent av dem som svarte på meningsmålingen støtter våpenhvile innen seks uker og opprettelsen av en palestinsk stat som omfatter 42 prosent av Vestbredden og Gazastripen. Dette er områder som allerede er under palestinsk kontroll.

Undersøkelsen, offentliggjort i avisen Maáriv, viser at bare 33 prosent er motstandere av Peres' plan, mens 6 prosent ikke har gjort seg opp noen mening.

En palestinsk undersøkelse viser at 71 prosent av palestinerne ønsker gjenopptakelse av forhandlingene med Israel.

— Ingen sjanse

Sharon sier imidlertid at Peres' nye fredsskisse ikke har noen sjanse for å lykkes.

— Ingenting vil komme ut av denne planen, sa Sharon til avisen Yediot Aharonot. Det faktum at detaljene omkring planen ble lekket ut viser at planen er død, ifølge Sharon.

Skissen inneholder fire punkter, blant annet israelsk anerkjennelse av en palestinsk stat og en tidsramme for en endelig avtale.

Færre tror på væpnet kamp

De to meningsmålingene offentliggjort denne uken viser at mer moderate holdninger er i ferd med å vinne frem i den palestinske og israelske opinionen.

Ifølge den palestinske undersøkelsen tror 61 prosent av de spurte at væpnet kamp har hjulpet i kampen for deres rettigheter. Dette er en nedgang på ti prosent i løpet av noen måneder.

— Folk har mistet troen på intifadaens mulighet til å nå målene. Trenden mot forsoning har økt med fem til ti prosent, sier Khalil Shikaki, leder for Palestinian Centre for Policy and Survey Research, som gjennomførte undersøkelsen.

Betlehem

Tøværet i opinionen sammenfaller med en nedgang i volden. Israel fjernet delvis sperringene rundt byen Betlehem på Vestbredden i går. Hæren sa åpningen av to av fire veisperringer rundt byen var en gest i forbindelse med den pågående kristne julefeiringen i byen.

Det israelske forbudet mot å la Arafat forlate Ramallah for å delta i feiringen står imidlertid ved lag, til tross for internasjonal kritikk.

Den israelske hæren sa i går at den har drept en palestiner mistenkt for å ville gjennomføre en selvmordsaksjon. Mannen skal ha hatt eksplosiver festet til kroppen i tillegg til at han var bevæpnet med skytevåpen, og ble drept ved et veikryss like ved den jødiske bosettingen Netzarim nord på Gazastripen.

(NTB)