Det amerikanske forsvarsdepartementet bekreftet at to amerikanere omkom, men sa at det skjedde i en helikopterulykke på den pakistanske siden av grensen. Taliban hevder at den hadde slått tilbake den første bakkeoperasjonen i landet.

Den første amerikanske kommandoaksjonen ble rettet mot Baba Sahibfjellene vest for Kandahar der flere amerikanske helikoptre landet rundt midnatt (kl. 21.30 norsk tid), opplyste Talibans undervisningsminister Amir Khan Muttaqi.

— Talibanstyrkene angrep og tvang dem til å trekke seg tilbake, sa han.

Kommandoraidet ble satt i verk to uker etter at USA startet jakten på Osama bin Laden ved å bombe afghanske forsvarsanlegg.

Amerikanske tjenestemenn opplyste at over 100 kommandosoldater deltok i raidet, men Pentagon har ikke røpet andre detaljer enn at to amerikanere døde da et helikopter som opererte som støtte, krasjet i Pakistan.

Muttaqi sa at helikopteret kan ha styrtet etter at det ble skadd av Taliban-soldatene.

— Vi utelukker ikke at det ble skutt ned, sa han.

Pakistansk base

En pakistansk tjenestemann ved flyplassen i Daliban bekreftet at et amerikansk helikopter hadde styrtet i området. USA har fått tillatelse til å bruke denne og to andre pakistanske flyplasser til støtte- og evakueringsoperasjoner, men ikke som baser for angrep i Afghanistan. Flyplassen ligger 60 kilometer fra grensen.

Kommandoraidet natt til fredag innleder en ny fase i den amerikanske jakten på Osama bin Laden, som er utpekt som hovedmannen bak terrorangrepene i USA 11. september.

En sentral Taliban-minister møtte lørdag tjenestemenn i det pakistanske utenriksdepartementet for å diskutere en framtidig regjeringskoalisjon i Afghanistan.

Jalaluddin Haqqani, Talibans minister for stammespørsmål, kom på et uanmeldt besøk til Pakistan. En talsmann for utenriksdepartementet sier at samtalene dreide seg om muligheten for å få til en bred regjeringskoalisjon i Afghanistan.