En Boeing 737 på vei fra Stockholm til Göteborg måtte gjøre vendereis da det oppsto en kraftig og stikkende røyklukt i kabinen. Flyet nødlandet på Arlanda flyplass ved 17.40-tiden torsdag, bare 15 minutter etter at det hadde tatt av.

Evakuert

Røyklukten var så sterkt at de 180 passasjerene og sju besetningsmedlemmene ble evakuert ved hjelp av flyets sklier. Det tok for lang tid å få trapper ut til det fullsatte flyet. En passasjer ble lettere skadet under evakueringen.

Hva som var årsaken til den kraftige røyklukten, er foreløpig ikke klarlagt. Det var først mistanke om kabelbrann, men torsdag kveld ble det antydet at lukten han ha kommet fra utpresset olje som ble forbrent.

Fungerte ikke

På Kastrup Lufthavn ved København ble det torsdag kveld slått alarm da et annet SAS-fly på vei fra Hannover i Tyskland med 28 personer om bord varslet at det ikke klarte å landingshjulene til å fungere. Dette flyet var av typen Dash-8.

Alarmen på flyplassen ble på et tidspunkt oppgradert til såkalt "stand-by 2" som er det nest høyeste alarmtrinnet ved flyplassen.

Flyet landet imidlertid helt uten problemer kort tid etter, og passasjerene kunne forlate det på normalt vis, opplyser dansk politi.

(NTB)