– En av dem jobbet i innenriksdepartementet og den andre i forsvarsdepartementet, opplyser lederen for landets etterretningstjeneste, Amrullah Saleh.

Afghanistans forsvarsminister Abdul Rahim Wardak bekrefter dette overfor The New York Times og sier at det dreier seg om en politikaptein og en offiser i landets sikkerhetsstyrker.

Ifølge Wardak forsynte offiseren attentatmennene med våpnene og ammunisjonen som ble benyttet i attentatet mot Karzai.

Al-Qaida sto bak Amrullah Saleh anklager al-Qaida for å ha stått bak forsøket på å drepe Karzai under en militærparade i Kabul, en aksjon Taliban har tatt på seg ansvaret for.

Den afghanske presidenten slapp uskadd fra attentatet, men tre andre ble drept, blant dem en parlamentariker.

– Al-Qaidas rolle og medvirkning i angrepet er helt klar, sier Saleh.

Hjernen bak attentatet, bare kjent som Homayun, var også involvert i terroraksjonen mot Serena Hotel i januar, sier Saleh. Åtte mennesker ble drept i angrepet, blant dem Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen.

Hovedmannen drept Homayun ble drept da sikkerhetsstyrkene slo til mot et hus i Kabul i forrige uke. En annen militant, en kvinne og et barn, ble også drept, sammen med tre afghanske etterretningsfolk.

Ifølge den afghanske etterretningssjefen hadde terrorcellen som sto bak attentatet mot Karzai bånd til al-Qaida i Miranshah i Pakistan.

– De har baser i Pakistan og får forsyninger derfra. De gis svært avansert trening. Vi har alltid hevdet at press mot basene deres, kombinert med etterretning fra oss, kan ødelegge dem, sier Saleh som etterlyser økt internasjonalt press på pakistanske myndigheter. (©NTB)