Hittil er det registrert at 51 mennesker mistet livet i den kraftige stormen, hvorav minst 31 i Ba Ria-Vung Tau-provinsen som ble hardest rammet da stormen traff kysten 50 kilometer sør for Ho Chi Minh-byen.

Myndighetene leter fortsatt etter rundt 50 mennesker som er savnet etter stormen natt til tirsdag.

Innbyggerne i de hardest rammede provinsene leter etter eiendeler i tusener av sammenraste hus, mens sykehusene i området har hundrevis av skadde til behandling. Soldater arbeider på høygir for å rydde nedblåste trær og kraftlinjer fra veiene.

Myndighetene regner med at taket ble blåst av rundt 120.000 boliger, inkludert 70.000 små skur i Ben Tre-provinsen i Mekong-deltaet. Utenfor kysten sank 850 fiskebåter.

Uværet ble nedgradert fra tyfon til tropisk storm før det traff Vietnam og feide gjennom Mekong-deltaet. På Filippinene mistet 1.200 mennesker livet da tyfonen rammet øyene. Mange omkom i søleskred ved vulkanen Mayon.

Stormen var ventet å treffe land lenger nord der 50.000 mennesker var evakuert. Men i siste øyeblikk endret den kurs og traff kysten i et område som normalt blir spart for slike stormer. Innbyggerne var derfor ikke forberedt.