Tito betalte 20 millioner dollar for turen til den internasjonale romstasjonen ISS. Russland vil spe på romfartsbudsjettet med flere romturister i årene som kommer, sa president i Energija, Jurij Semjonov i forrige uke. Energija bygger og flyr Russlands romfartøyer. Det amerikanske selskapet som forhandlet frem Titos ekspedisjon sier at flere betalingsvillige kunder står i kø, ifølge BBC News.

Formelle retningslinjer blir trukket opp for å unngå fremtidige konflikter om romturisme. Initiativet kommer etter uenigheten mellom Nasa og det russiske romfartsbyrået angående Titos besøk til ISS. De nye retningslinjene for romturister bør være klare i juni, mener Nasa. Sertifiseringen inkluderer blant annet krav til helsetilstand, språk— og dataferdigheter.

Til tross for godt humør etter landingen i Kasakhstan i helgen hadde Tito problemer med å gå. Han ble fraktet til et lokalt sykehus for sjekk. Deretter gikk turen til en mottakelse hos landets president, Nursultan Nazarbajev, i hovedstaden Astana.

Tito må tilbringe 10 dager i medisinsk observasjon i Russland før han får reise tilbake til USA.(Origo)