Påtalemyndigheten i Pölten offentliggjorde tiltalen mot Fritzl torsdag. I tillegg til drapstiltalen er 73-åringen også tiltalt for slaveri, voldtekt, frihetsberøvelse, utpressing og incest, melder det østerrikske nyhetsbyrået APA.

Ifølge påtalemyndigheten døde den lille gutten fordi Fritzl nektet å skaffe ham nødvendig legehjelp rett etter fødselen i 1996. Flere medier har meldt at Fritzl kvittet seg med det døde spedbarnet ved å kaste liket i en forbrenningsovn.

Lang straff

Påtalemyndigheten mener også at Fritzl holdt datteren i en slaverilignende situasjon mellom 29. august 1984 og 26. april i år, tidsrommet datteren ble holdt fanget i kjelleren i boligen i Amstetten. Fritzl selv har tilstått de fleste av tiltalepunktene.

I oktober slo en rettspsykiater fast at Fritzel ikke er psykisk syk, men strafferettslig tilregnelig. Dersom han blir kjent skyldig, kan han vente seg en straff på mellom ti og 20 år.

Rettssaken starter trolig etter nyttår.

Sjokkert

Incestskandalen ble rullet opp i midten av april da en 19 år gammel alvorlig syk kvinne ble fraktet til sykehuset i Amstetten. Kvinnen var det første barnet Fritzl fikk med sin nå 42 år gamle datter Elisabeth, som ble innelåst i kjelleren i august 1984, da hun var 18 år.

Både Østerrike og resten av verden ble sjokkert over omfanget av saken. Nede i kjelleren bodde Elisabeth sammen med tre av sine gjenlevende barn, barn som aldri hadde vært ute i friluft. De tre andre barna bodde oppe i huset sammen med Josef Fritzl og hans kone.

TILTALT FOR DRAP: Josef Fritzl er tiltalt for flere forbrytelser som kan gi mellom 10 og 20 år i fengsel.