Dramaet skjedde i en rettsbygning i Atlanta i USA fredag.

Blant ofrene var en av byens mest kjente dommere.

Brian Nichols greide å flykte i en bil etter at han hadde skutt og drept dommeren Rowland Barnes, en journalist og en politivakt. En annen politivakt ble hardt såret etter å ha blitt truffet av en kule i hodet, men det er ventet at hun vil overleve.

Drapsmannen anses som svært farlig, og Atlanta sentrum ble fredag sperret av mens store politistyrker jaktet på den storvokste mannen. Flere skoler ble også stengt i frykt for at mannen ville forskanse seg i en av dem og ta barn som gisler.

Våpenet som ble brukt, greide Nichols å ta fra en vakt, før han begynte å skyte inne i rettslokalet.

Rettssaken hadde ennå ikke begynt, og verken juryen eller aktoratet hadde ankommet.

Stjal bil

Etter å ha skutt rundt i lokalet, som ligger i niende etasje, skal Nichols ha slått en journalist med pistolen og stjålet bilen hans.

— Mr Nichols er trolig bevæpnet og ekstremt farlig, og ingen bør nærme seg ham, sa sheriff Myron Freeman da jakten på rømlingen ble innledet.

Den drepte dommeren var 64 år og en av de mest fremstående dommerne i Atlanta. Han har behandlet flere omstridte og høyprofilerte saker, og skapte blant annet avisoverskrifter da han ga ordre om at en kvinne som hadde drept ett av sine sju barn, skulle steriliseres.

Flere drap

Drapene i Atlanta skjer bare to uker etter drapene på ektemannen og moren til en kvinnelig føderal dommer.

Mistanken ble først rettet mot en nynazistisk gruppe, men politiet sa torsdag at drapet trolig ble begått av en mann som denne uken tok livet av seg, og som var regnet som en einstøing.

Den siste tiden har søkelyset blitt rettet mot manglende sikkerhet i amerikanske rettsbygninger. En advokat sa fredag at bygningen i Atlanta var dårlig sikret. Han var selv til stede da drapene ble begått.

STAKK AV: Tiltalte Brian Nichols. FOTO: REUTERS