Amerikaneren Wayne Nelson Corliss ble pågrepet hjemme i sin egen leilighet i Union City i delstaten New Jersey. I avhør skal han ha tilstått at han har begått overgrep mot unge asiatiske gutter og spredt bilder av overgrepene på internett, opplyste politiet onsdag.

– Disse bildene viser handlinger som er typiske for pedofile som benytter seg av såkalt sexturisme til Sør-Asia. Denne formen for utnyttelse av barn er spesielt utbredt i Thailand og Kambodsja, sa en Interpol-talsmann torsdag.

Corliss er skuespiller og bruker også artistnavnet Casey Wane. Da den internasjonale politiorganisasjonen Interpol la ut bilder av mannen på internett, førte det til mer enn 200 tips i løpet av de første 24 timene.

Interpol roser norske myndigheter for å ha lagt grunnlaget for det internasjonale arbeidet som nå har ført til pågripelse.

Det er bare andre gang at Interpol går ut med en etterlysning av denne typen på nettet. I oktober i fjor ble en canadier pågrepet i Thailand etter at en slik etterlysning hadde gitt politiet rundt 350 tips.

PÅGREPET: Amerikaneren Wayne Nelson Corliss ble pågrepet hjemme i sin egen leilighet i Union City i delstaten New Jersey.
HO