Amsterdam (NTB-Reuters): — Jeg går til den zoologiske hagen nesten hver dag sammen med mannen min, og kommer alltid til å se på Bokito, sier den 57 år gamle kvinnen til avisa Telegraaf.

— Han er og vil fortsatt være min «kjæreste», legger hun til fra sykesengen hvor hun hviler ut etter apeangrepet.

Kvinnen fikk hard medfart da den fullvoksne gorillaen Bokito gikk løs på de besøkende i dyreparken i Rotterdam før helgen. Etter å ha blitt terget av flere tilskuere, klarte Bokito å komme seg over en fire meter bred vanngrav før han stormet mot 57-åringen.

— Jeg sto ved apekattene i Afrika-avdelingen da jeg hørte en dump lyd bak meg. Jeg snudde meg rundt, og der sto Bokito. Han satte seg på meg med sin fulle tyngde og begynte å bite meg. Det eneste jeg tenkte var «Gud, jeg kommer til å dø», forteller 57-åringen.

Hun endte opp med brukket arm og brukket håndledd, i tillegg til bittskadene. Tre andre personer ble også skadd før de ansatte i dyrehagen klarte å bedøve Bokito og sperre ham inne igjen.

Siden 57-åringen har vært mye i apeavdelingen i parken, er det mulig at gorillaen kjente henne igjen, ifølge fagfolk. Det kan være grunnen til at han kastet seg over henne med en gang han klarte å komme seg fri.