Den amerikanske golfstjernen Tiger Woods (33) ble bare lettere skadd i en trafikkulykke nær hjemmet sitt i Florida fredag.

Skadene etter ulykken ble først oppgitt som alvorlige. Ulykken omtales derimot som mystisk ettersom det gikk over et halvt døgn før den ble kjent.

— Det var snakk om skader i ansiktet og slik jeg forstår det ikke spesielt alvorlige, sa borgermester Gary Burns i Windermere til TV-stasjonen CNN.

Brannhydrant

Det var trafikkpolitiet i Florida (FHP) som meldte om ulykken, og at Woods Cadillac Escalade 2009-modell først traff en brannhydrant før den stoppet i et tre da han kjørte ut fra innkjørselen ved sitt hjem i Isleworth i Windermre, en forstad til Orlando. Ulykken skjedde ved 2.30-tiden natt til fredag.

Han skal også ha holdt moderat fart ettersom kollisjonsputene i bilen ikke hadde løst seg ut. De løses ut først ved kollisjoner over 50 km/t.

Han ble sendt til Health Central Hospital i Ocoee. Tilstanden hans ble ikke kjent med en gang, men ifølge en pressemelding fra sykehuset skulle han være alvorlig skadd. Ved sykehuset opplyste de senere at han ikke lenger er pasient der.

Woods agent, Mark Steinberg, sa til TV-stasjonen CNBC at golfspilleren var OK.

Ikke alkohol

Politiet etterforsker ulykken, men understreker at det ikke er mistanke om at det er alkohol inne i bildet.

Woods har vært verdens desidert beste golfspiller de siste ti årene og har toppet verdensrankingen stort sett siden han slo igjennom. Han står bokført med 82 seire inkludert 14 seire fra de fire store turneringene (US Masters, US Open, PGA-mesterskapet og British Open).

Det siste året Woods brukt til å spille seg opp igjen etter en åtte måneder lang skadeperiode og han har vunnet seks ganger. Hans siste seier i fjor kom etter at han slet med store smerter i kneet.

Mandag er det meningen at han skal stå som vertskap for sin egen turnering på Sherwood Country Club i Thousand Oaks, California.