Hasina anklages for å ha vært direkte innblandet i drapet på en militant islamist i hovedstaden Dhaka 28. oktober i fjor. Drapet skal ha skjedd samtidig med at protester mot den daværende koalisjonen mellom nasjonalister og islamister nådde sitt høydepunkt.

Nå 60 år gamle Hasina var statsminister i det lutfattige Bangladesh fra 1996 til 2001. Hun er for tiden på besøk hos sine barn i USA, og var ikke tilgjengelig for kommentarer til siktelsen som ble reist mot henne tirsdag.

Men hun har tidligere sagt at regjeringen i Dhaka lurer seg selv, hvis den tror at den kan skremme henne fra å drive politisk arbeid. – De har glemt at mine partifeller beseiret et annet diktatur, i kampen for å frigjøre Bangladesh fra Pakistan i 1971, framholdt hun blant annet.

Bangladeshs president Iajuddin Ahmad innførte 11. januar i år unntakstilstand for å få bukt med de voldsomme urolighetene som da hadde herjet landet i flere måneder. Ahmad utsatte også valget på ny nasjonalforsamling, som skulle vært holdt 22. januar

Tidligere statsminister i Bangladesh, Sheikh Hasina.