Etter mange år i utlandet som krigsfotograf, hvor hun jobbet for en rekke internasjonale billedbyråer, samt alle de nordiske kringkasterne, flyttet 45-åringen i fjor hjem til Finland.

Torsdag denne uken ble Appel skutt ned og drept i hjembyen Kristinestad i Österbotten, skriver Aftenposten.no.

Gjerningsmannen, en 81 år gammel mann, tok senere sitt eget liv.

— Forferdelige nyheter

Appel var i ferd med å rydde skog på en tomt hvor hun senere skulle bygge hus, da gjerningsmannen dukket opp og avfyrte et haglegevær.

Representanter fra flere nordiske medier, som samarbeidet med den rutinerte krigsreporteren, er i sjokk. Appel var i mange år tilknyttet NRK som frilansfotograf.

— Dette er helt forferdelige nyheter å få. Carina var frilanser for oss i Jerusalmen og jeg har selv jobbet med henne flere ganger. Vi var blant annet på reportasjereise sammen i Midtøsten, så jeg kjente henne rimelig godt. Sissel Wold er derimot den som har jobbet mest med henne og kjente henne derfor ekstra godt, sier utenrikssjef i NRK, Knut Erik Holm.

Appel jobbet som politi, før hun ble fotograf. Hun var spesielt kjent for sine mange turer til Irak og Afganistan, mens hun hadde base i Jerusalem.

- Gikk opp veien for andre

Sveriges radios Christer Fridén mener Appel gikk opp veien for andre reportere gjennom sitt blide vesen og evne til å kommunisere med andre mennesker.

— Hun var en av de gladeste og triveligste personene jeg over hodet har jobbet med. Hun hadde et smil som kunne få hvem som helst til å smelte, sier han til Yle nyheter.

Ifølge lokalt politi blir den 81 år gamle gjerningsmannen omtalt som en enstøing. Han skal ha kjent Appel fra tidligere.