Ved 1630-tiden (norsk tid) meldte CNN at et fjerde fly skal ha styrtet i Pennsylvania, og at en bilbombe har gått av utenfor det amerikanske utenriksdepartementet. Disse meldingene er foreløpig ikke bekreftet.

Samtlige føderale bygninger i Washington skal nå være evakuert.

Det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon brant, etter en kraftig eksplosjon utløst av at et fly skal ha styrtet også der, ifølge en amerikansk regjeringstalsmann.

Begge tårnene kollapset

Eksplosjonen skjedde bare kort tid etter at to passasjerfly styrtet i World Trade Center i New York. Begge tårnene i Twin Tower har i ettermiddag kollapset som følge av krasjet.

Begge flyene skal ha blitt kapret etter å ha tatt av fra Boston, melder politiet ifølge TV-stasjonen NY1. Det ene flyet skal ha tilhørt United Air Lines, mens det andre tilhørte selskapet American Airlines. Dette flyet skal ha vært på vei fra Boston.

I tillegg skal både FN og Det hvite hus ha blitt evakuert som følge av katastrofen.

Evakuert

Politiet evakuerte området rundt World Trade Center på nedre Manhattan, etter meldinger om at et tredje fly skulle være på vei dit. World Trade Center står i brann, og det ene tårnet raste sammen.

Også det amerikanske utenriksdepartementet og finansdepartementet ble evakuert. Det samme skal være skjedd med FN-hovedkvarteret i New York.

Rundt 50.000 mennesker jobber i World Trade Center, som består av to 409 meter høye tårn med 110 etasjer. Det er verdens nest høyeste bygning.

Bush: Terroraksjon

President George W. Bush kaller flykrasjene i World Trade Center for en sannsynlig terroraksjon.

— Terroraksjoner mot vår nasjon vil ikke bli tolerert, sa han i en kort kommentar før han måtte returnere til Washington tirsdag morgen. Bush var til stede på en barneskole i Sarasota for å snakke om utdanning og økonomi, men fikk de sjokkerende nyhetene like før han skulle holde sin tale. Bush måtte tydelig kjempe med følelsene da han sa sine få ord.

— Vi har nettopp fått høre om en stor tragedie som er skjedd. To fly har krasjet inn i World Trade Center, i det som ser ut som en terroraksjon. Vi kommer til å sette i gang full etterforskning på alle plan for å finne dem som gjorde dette, sa Bush, og lovet støtte til ofrene og familiene for tragedien. Visepresident Dick Cheney blir umiddelbart satt inn i saken siden han har ansvaret for håndtering av terroraksjoner mot USA.

Bush ba om et minutts stillhet.

TV-sendt

De uvirkelige bildene kom via TV-skjermene direkte til seerne bare sekunder etter at det første flyet krasjet rett inn i det første tårnet like før klokken 15. norsk tid.

Bare noen minutter senere kom de uvirkelige bildene av enda et fly som sirklet inn mot tårn nummer to, og krasjet inn i siden på det. En enorm eksplosjon fulgte og ildsøylen sto ut av bygningen.

I forgrunnen kunne man se den totale ødeleggelsen fra det første flyet som fløy inn rundt 80. etasje på bygningen. Et enormt hull flere etasjer høyt og langs hele bygningens forside, viser hvor flyet fløy inn. Røyk og flammer kunne ses inne i bygningen, og bygningsmaterialer fortsatte å rase ned mot gatene under tårnene.

Turisttårnet ikke åpnet

Det var neppe turister i toppen av World Trade Center da flyene krasjet i tårnene nederst på Manhattan i New York.

Turisttårnet i World Trade Center i New York åpner først klokken 09.30, ifølge hjemmesiden til World Trade Center.

— Vi jobber nå med å få bekreftet når turisttårnet åpner, men så langt ser det ikke ut til at det var turister i toppen av bygningene da to fly krasjet inn i World Trade Center like før klokken 09.00 lokal tid, sier visekonsul Espen Gullikstad ved det norske konsulatet i New York til NTB.

Så langt konsulatet vet, er det ikke norske kontor i bygningen, men Gullikstad sier til NTB at konsulatet også jobber med å få bekreftet dette.

Alt tyder på at det er snakk om en terrorhandling som har rammet tårnene nederst på Manhattan. Nyhetsbyrået AP melder at flyene ble kapret like før krasjene.

Uvisst om norske

Den norske ambassaden i Washington har ikke fått rapporter om at det skal ha vært nordmenn i World Trade Center da to fly krasjet inn i bygningen ved 9-tiden lokal tid tirsdag.

— Vi kjenner ikke til at det har vært nordmenn verken i bygningen eller i området, men på den annen side har det skjedd for kort tid siden, så vi kan ikke vite det med sikkerhet, sier presseråd Jon-Åge Øyslebø ved den norske ambassaden i Washington til NTB.

Selv så han det hele på TV.

— Det er helt uvirkelig, sier han.

TERRORKRASJ: Dette tv-bildet viser det andre flyet på vei mot World Trade Center. De to flyene traff bygningene med atten minutters mellomrom.
FLYKRASJ: Her kollapser det ene av de to tårnene i World Trade Center. Begge tårnene har nå styrtet sammen.