Hele 71 prosent av de spurte sier at de er misfornøyde med måten Bush styrer landet på, viser målingen som er utført av Opinion Research Corp for CNN.

– Ingen president har vært mer upopulær. Dette er faktisk første gang at over 70 prosent har gitt uttrykk for misnøye, konstaterer Keating Holland i CNN.

Gallup har loddet stemningen i den amerikanske opinionen helt siden 1930-tallet, og undersøker jevnlig hvor stor støtte presidenten har i folket.

Truman Den forrige bunnrekorden ble satt i 1952 da 67 prosent av de spurte var misfornøyde med president Harry Truman, mens 66 prosent var misfornøyde med Richard Nixon 22 år senere.

– Bush er mer upopulær enn Nixon var rett før han gikk av som president i august 1974, konstaterer CNNs politiske analytiker Bill Schneider.

28 prosent av amerikanerne mener fortsatt at Bush gjør en god jobb, mens Truman var helt nede i 22 prosent på det verste. Nixon hadde støtte fra 24 prosent av velgerne da det stormet som verst under Watergate-skandalen.

Irak-motstand

CNN-målingen viser også at støtten til Bush-administrasjonens krigføring i Irak nå er lavere enn noensinne. 68 prosent sier at de er imot krigen, mens 30 prosent støtter amerikanernes militære nærvær i landet.

– Amerikanerne blir stadig mer pessimistiske når det gjelder krigen. I januar mente nærmere halvparten at det gikk bra for amerikanerne i Irak, nå har andelen falt til 39 prosent, konstaterer Holland.

Hva synes du om Bush' innsats? Diskuter saken her!