I den ferske målingen fra CNN og USAToday sier 46 prosent av de spurte at de mener president Bush gjør en god jobb.

Det er ned tre prosentpoeng fra forrige måling og det svakeste resultatet Bush har opplevd siden han inntok Det hvite hus i Washington D.C. Til sammenligning oppnådde Bush svimlende 84 prosents anerkjennelse i januar 2002.

Irak og økonomien

Det er heller ingen tvil om at den siste tidens avsløringer av mishandling og tortur av fanger i Irak, har påvirket stemningen blant de amerikanske velgerne.

Et flertall (58 prosent) av de spurte er misfornøy med hvordan George W. Bush takler situasjonen i Irak. I april i fjor var 76 prosent fornøyd med presidenten i dette spørsmålet.

Også den økonomiske utviklingen bekymrer velgerne. Kun 41 prosent er fornøyd med Bush-administrasjonens innsats på området, mot 61 prosent for to år siden.

Kerry profitterer ikke

Men president Bushs fall på målingene gir ikke noe umiddelbar uttelling for demokratenes kandidat til presidentvalget den kommende høsten.

John Kerry faller faktisk to prosentpoeng på målingene i forhold til forrige uke og ligger dermed så vidt bak Bush på meningsmålingene (Bush og Kerry får henholdsvis 48 og 47 prosent).

I de 16 delstatene hvor det forventes det jevneste løpet mellom de to kamphanene i det forestående valget, øker president Bush forspranget på målingene til tross for de store problemene administrasjonen har møtt den siste tiden. Her leder Bush med 51 prosent mot 46. For en måned siden var det dødt løp mellom de to på 49 prosent hver.

De 16 delstatene er Arkansas, Florida, Iowa, Maine, Michigan, Minnesota, Missouri, Nevada, New Hampshire, New Mexico, Ohio, Oregon, Pennsylvania, Tennessee, Washington og Wisconsin.

PRESSET: Det meste butter i mot for president Bush, visepresident Cheney og forsvarsminister Rumsfeld om dagen.
REUTERS